Sikkerhed til søs under strand- og havjagt

Sikkerhed til søs

Sejlads og sikkerhed hænger uløseligt sammen. Om det er fra en større yacht eller en pram, så skal sikkerheden være i top. I 2017 døde 51 mennesker i drukneulykker jvf. Sejl Sikkert. De fleste kunne være reddet ved at følge nogle simple råd. 

Sikkerhed til søs under strand- og havjagt

Når man driver jagt på vandet, skal man have styr på sikkerhed – både som ny og som garvet jæger. Det tager meget kort tid at fryse ihjel og endnu kortere tid at drukne. En del af sikkerheden er naturligvis udstyr, men det er lige så meget at prøve ting af, inden det sker.

I kapitel 6 af de jagtetiske regler, som hedder “Hensynet til sikkerheden”, står et par interessante regler omkring sikkerhed ved strand- og havjagt (hent de jagtetiske regler gratis her). Her står, at man skal anvende moderne sikkerhedsudstyr, og at man ikke skal tage unødige chancer. I samme afsnit står, at man skal følge Søsportens Sikkerhedsråds anbefalinger. Disse anbefalinger har naturligvis et bredere publikum end kun jagt. Det er f.eks. også kapsejlads. Det er en samling af en masse råd og vejledninger, som kan benyttes.

De fem sejlråd for sikkerhed til søs

Søsportens Sikkerhedsråds anbefaler følgende ting i forbindelse med søsport:

Flere råd om sikkerhed til søs

Foruden de overordnede anbefalinger, så har Søsportens Sikkerhedsråd samlet en masse andre anbefalinger til specielle situationer. Det er f.eks. ”kulde og beklædning”, ”redningsveste” og mere.

Du kan læse mere om sikkerhed til søs og læse deres pjecer på deres hjemmeside.

Der er en af pjecerne, som bør have særlig interessant for strand- og havjagt, nemlig pjecen om sikkerhed i forbindelse med fritidssejlads med jolle.

En jolle er en lille båd. En sejljolle en en båd uden fast køl. Derfor passer det godt til pramme og/eller sikkerhed i en mopa eller lignende mindre motoriseret båd. Derfor er de råd som sikkerhed, som står der, gode at huske, når du driver strand- og havjagt.

Du kan læse om sikkerhed i joller her

One thought on “Sikkerhed til søs under strand- og havjagt

  1. Pingback: Lokale regler for jagt på fiskeriterritoriet – Institut for Jagt

Comments are closed.