Jagtetiske regler og de etiske regler for kronvildtjagt

Etik er lidt populært læren om forudsætningerne og betingelsen for den moralske handling. Hvad skal vi gør for at handle moralsk rigtigt. Etiske regler i forbindelse med jagt er derfor de forudsætninger og betingelser, som man bør drive jagt efter. De er netop blevet nedskrevet for at give noget guidance og nogle retningslinjer for, hvordan man ønsker jagt skal drives.

To sæt jagtetik eller jagtetiske regler

Der er to sæt jagtetiske regler. 1) De jagtetiske regler og 2) de etiske regler for kronvildt. Den første er ældst og fra 2004. Den anden er af nyere dato. Begge kan findes i vores gratis lovsamling, som også indeholder de lovparagraffer, som er pensum til jagtprøven.

Regelsæt og ikke lov, man kan dømmes efter

Det er regelsæt og etik – ikke en lov, som man kan blive dømt efter. Der er en enkelt undtagelse for den regel. Såfremt en ret, f.eks. byretten, ikke kan finde tidligere domme i retspraksis vil de kigge i de jagtetiske regler for at finde retningslinjerne for rigtigt og forkert.

Der er dog krav om, at man skal kunne indholdet af de jagtetiske regler til jagtprøve. De er begge pensum. Derudover vil der også være en forventning om at du driver jagt efter dem, når du har fået dit jagttegn. Gør du ikke det, så kan du risikere at blive bedt om at forlade jagten – og måske også dit konsoritum. Det kunne ske, hvis du gentagne gange skød efter vildt, som var for langt væk.

Som der står i starten af de jagtetiske regler: Al jagt skal ske i nøje overensstemmelse med gældende lovgivning og under iagttagelse af nærværende jagtetiske regler

Gratis lovsamling med de jagtetiske regler
Du kan hente en e-bog som pdf med begge de jagtetiske regler samt kun de paragraffer, som er pensum til jagttegnet helt gratis her.
De jagtetiske regler
De orignale jagtetiske regler er blevet til i et samarbejde mellem mange parter hvor de primære er Vildtforvaltningsrådet, Danmarks Jægerforbund, Miljøstyrelsen (som hed Naturstyrelsen dengang).
De etiske regler for kronvildtjagt

De originaale etiske regler for kronvildtjagt er lavet og administreres af vildtforvaltningsrådet. Som navnet antyder omhandler disse regler jagt på kronvildt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *