Jagttider – både generelle og lokale

Bekendtgørelsen om jagttid for visse pattedyr og fugle mv. er egentlig ikke så lang. Den består kun af ét kapitel og 7 paragraffer. Den har dog en del bilag, som angiver jagttiderne både generelt og lokalt. De generelle jagttider står i bilag 1. De mere specifikke står i bilag 2 og bilag 3 tli og med bilag 8 er kort som forklarer de lokale jagttider i bilag 2.

For eksempel gælder, at man generelt må jage hare 01.10 – 15.12 pånær f.eks. øen Endelave, som ikke har jagttid på hare eller øen Sejerø, hvor jagttid er 01.11 – 15.12.

Derfor er loven et fantastisk opslagsværk og en god ledsager, når man skal planlægge jagter.

Til jagtprøve skal du kunne de generelle jagttider, men ikke de lokaler. Du skal altså vide, at alle jagtbare svømmeænder har jagttid 01.09 til 31.12 samt på fiskeriterritoriet 01.01 – 31.01 – samt at alle jagtbare dykænder har jagttid 01.10 – 31.01.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *