Vejledning om fødevarehygiejne for vildt

I pensummet til jagttegn står der, at ”Jagttegnsaspiranter skal kende Vejledning om fødevarehygiejne, kapitel 49”. At ”kende” kan henlede til Blooms taksonomi som er en hierarkisk opstilling af læringsmål. At ”kende” er det laveste niveau som handler om viden og om at kunne referere eller genkende. Man skal således ikke kunne specielt meget.

Kapitel 49 i vejledningen hedder ”Vildt og jægere” – og det er derfor passende at kende til.

De primære elementer er:

  • Kød skal overleveres til en vildthåndteringsvirksomhed. Denne skal overholde sammen standarder som slagterier. Man må dog afsætte mindre mængder af vildt direkte til forbrugere eller lokale detailbutikker. Dog kun som enkeltjæger, ikke som samlet konsortium. Hvis man som person ønsker at markedsføre overfor vildthåndteringsvirksomheder, skal man tage et specielt kursus for at kende dyrenes patologi og håndtering af kødet. I kurset lærer du også om mærkning, at kigge på vildtet mm.
  • Kød skal nedkøles til 7 0C for storvildt og 4 0C for småvildt
  • Dyr skal ikke lægges i bunker men hav mulighed for naturlig afkøling
  • Indvoldene skal også overleveres sammen med vildtet om end hjortevildt og vildsvin ikke behøver at overleveres med mave og tarme. Dog ikke, hvis det er til slutforbrugere. Dyr som kan få trikiner, f.eks. vildsvin, skal leveres med hoved og mellemgulv for at kunne teste for det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *