DOFBasen.dk: Dansk Ornitologisk Forenings database over fugle

Dansk ornitologisk forening

Som jagttegnsaspirant og som jæger bør man kende en del til vildtet, herunder fugle. Her har vores gode ornitolog-kollegaer en store samling af viden, som kan bruges. Vi vil fremhæve to for de danske jægere.

 

1. Opslagsværket DOFBasen

DOFbasen.dk er Dansk Ornitologisk Forenings (DOF) database over fugle. På hjemmesiden findes både observationer og et opslagsværk. Det er uden tvivl det bedste opslagsværk til information og viden om fugle. Deres søgefunktion er desværre ikke så god. Heldigvis kan Google kompensere for det. I stedet for f.eks.. at søge havørn på DOFbasen, så kan du helt simpelt Google ”dofbasen havørn” eller hvis du søger hvidklire, så googler du ”dofbasen hvidklire”. Det første link, som kommer i søgningen, vil være databasen.

2. Facebook til at gætte arter

Foruden DOFbasen, bør man som jæger og især jægeraspirant melde sig ind i Facebook-gruppen ”Dansk Ornitologisk Forening (DOF)”. Det er ikke den officielle side fra Dansk Ornitologisk Forening, men en medlems- og brugerdrevet side. Der er mange billeder af fugle. Foruden, at de er flotte og giver en stor oplevelse, så er det også en mulighed for at teste fuglekendingsegenskaber. Mange billeder lægges op af folk, som ikke kender fuglene. Du kan bruge dem til at prøve og gætte fuglene og dermed blive bedre til fuglekending